Kortreist og sesongbasert
– Vi tenker kortreist og sesongbasert, sier plass-sjef Ståle Gundersen.
Plass-sjef Ståle Gundersen og kjøkkensjef Monica Steinsland er begge kokkeutdannet. Sammen har de jobbet fram noen grunnsteiner for matfilosofien for Fjordbyen Innkvartering. Gjestene skal spise godt, variert og ernæringsrik mat som er hjemmelaget på eget kjøkken.
– God mat og god søvn er viktig for å prestere godt. Hos oss vil vi lage all maten på eget kjøkken. Det gir mulighet for å sette sammen spennende menyer som følger vekstsesongen, sier Gundersen og Steinsland.
– Vi vil velge kortreist der det er mulig. I tillegg vil vi legge vekt på sesongbaserte råvarer og strekke oss for å få inn nok grønnsaker, korn og belgfrukter på matkartet for å sette sammen en velsmakende, variert og ernæringsrik meny, sier Steinsland.
I et bærekraftig perspektiv er et stikkord matsvinn. Det er ikke bærekraftig å kaste mat.
– Det er en utfordring vi tar på alvor. Mye handler om å lage velsmakende og ernæringsrik mat. Så er det viktig å porsjonere rett. Ingen tjener på matkasting. Vi skal gjøre vårt for å bidra til lavere matsvinn i samfunnet, sier Gundersen.